24. april 2008

17.mai tog

Nå har ikke jeg fått med meg hele debatten angående flagg og 17.mai tog. Men er spørsmålet om man kan vifte med noe annet flagg enn det norske i barnetoget på 17.mai?

Hmm.. Det er vel ingen som kan hindre folk å gå med et annet flagg hvis de har lyst til det? Jo forresten... synes å huske at det var en lærer-venninne av meg som hadde "noen issues" med et amerikansk flagg foran slottet her et år. Han "fikk vel ikke lov", av læreren.

Men hvorfor skal man gå med for eksempel et pakistansk flagg på den norske nasjonaldagen? Det gjelder jo for alle nasjonaldager forsåvidt. Hvorfor man skal gå rundt med et norsk flagg på den pakistanske nasjonaldagen?

Leder Athar Ali i Norsk Innvandrerforum mener utenlandske flagg og drakter vil gjøre 17. mai-feiringen mer fargerik og inkluderende. Det er jo forsåvidt riktig det. Men jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor man skal bringe alle andre flagg inn på nasjonaldagen til Norge.

Det ville jo være akkurat som å gå og hoie med en mannsflagg på 8.mars. Det er helt klart lovlig, mer fargerikt, men hvorfor?