12. april 2008

Teknologien...

Av hustandens tre medlemmer så skulle man tro at cand scient lille engel med hovedfag i informatikk var den mest duppedingsegale av oss.. Men begge gutta er egentlig mye mer glad i teknikk enn meg. Min kjære fikk seg jo Mobilen med stor M til jul, og jeg skjønte allerede 1.juledag at dette kunne bli en følgesvenn for ham på lik linje med Bengal og hans fru.

Christine Koht hadde fredag et innlegg i A-magasinet som beskriver noen av disse tingene som "det bare er så kjekt å ha".. og hvis man motsier det argumentet så får man det altovervinnelige argumentet "det er kult da"..

Koht skriver om mobilen sin som sikkert kan låse opp bildøra hennes, starte en atomkrig og levere selvangivelsen hennes. Men det som irriterer henne er at den bryter samtalene hennes hvert 3.minutt. Det er sikkert en eller annen "lur" funksjon som er aktivert, men neimen om hun vet hvordan man skal slå den av... Og der ligger poenget, har du i det siste sett noen mobilreklame der man reklamerer for at "Denne er utrolig god å ringe med"? Det er jo ingen som ringer med telefonen lenger.. HA! det skulle tatt seg ut.

Videre skriver Koht om søsterns kjøkken som lyder som en kommandosentral. Oppvaskmaskinen melder om at den er halvveis i vaskeprogrammet. Induksjonsplatene vil si fra at de slår seg av nå. Brødristeren hilser til alle likesinnede. Jeg er ikke vanligvis en teknologi-skeptiker. Men hvorfor skal vi egentlig vite at oppvaskmaskinen er halvveis på jobben med å ta oppvaska vår? Det er jo ikke sånn at den plutselig blir forsinka en dag, og ligger 15 minutter etter skjema med tørkinga? Det er greit at man skal holde seg oppdatert og informert i samfunnet, men at oppvaska er halvveis ferdig? Neppe noe jeg trenger å vite.

Videre har Kohts samboer kjøpt et digitalt utetermometer med alarmfunksjon. Hva skal den alarmere oss om? undrer hun. At det er blitt 15 grader på terassen? Innbruddstyver? Pollennivået? PiiiP PiiiP. Hva er det? Det er termometeret som minner deg om å bruke solkrem, dumma.

Nå følte jeg meg cirka 100 år gammel, og enkelte lurer sikkert på om jeg heller ville tatt hest og kjerre til jobben.. Men jeg mener nå at "Nei, det er ikke alt som er kjekt å ha", og "Nei, det er ikke så kult"..