12. juni 2008

Ekteskapsloven ble vedtatt

I går ble den nye ekteskapsloven vedtatt i Odelstinget. Den nye loven gir homofile og lesbiske retten til å inngå ekteskap på lik linje med hetrofile. Gifte homofile par skal også vurderes på lik linje som hetrofile par. Således så likestilles homofile og hetrofile på en rekke punkter.

At Krf stemte i mot dette er for meg ganske naturlig. Når man er en del av et kristent parti som mener at homofili er "galt", så skjønner jeg også at de stemmer i mot dette forslaget. Men hvor i alle dager kommer Frp's overbevisning fra?

En av Frp's sjarmtroll - Ulf Erik Knusen hevdet at forskning viser at lesbiske og homofile forhold er mindre stabile enn heterofile forhold og at det forekommer mer vold i homofile og lesbiske forhold. Frp mente også at forslaget om at lesbiske som lever i stabile parforhold skal ha rett til assistert befruktning, er i strid med FNs barnekonvensjon.

Og alt jeg kan tenke etter en slik uttalelse er stakkars stakkars mann. Det er noe av det mest unyanserte og neadertalske jeg har hørt. Jeg blir nesten litt lattermild.

Det forekommer mer vold i lesbiske forhold.

Tenk litt på denne setningen. Det eneste tilsvaret jeg kan komme opp med er:

På hvilken planet?

En av mine beste venninner Gylingen er muligens den mest stabile og staute av oss alle i venninnegjengen. Hun er helt klart ikke voldelig og jeg kan ikke tenke meg noe bedre morsfigur enn henne. At hun nå har muligheten til å bli mor og å gifte seg i Norge - "på tross" av at hun er gla'lesbe - bør vi juble for. Ikke komme med tåpelige neadertaler- taler som Knudsen.

Hurra hurra for ny ekteskapslov!