26. juni 2008

Hjem kjære hjem

Min venninne St Hans dronningen hadde i år som i fjor den kuleste St.hans festen. En viktig ingrediens i St.Hans feiringen er "sittning" - og som Wikipedia sier: "Sittningar innefattar en hel del sång. Många sittningar har en relativt tjock sångbok med studentikosa sånger".

I tillegg til et velfyllt sanghefte er det også åpent for historiefortellinger og vitser. Årets historie kom fra vertinnen selv og ble selvfølgelig fremført på tjukkeste Halden-dialekta - gøttere en prim lizzom.

St Hans dronningen er av slaget: "noe-stresset-ingen-is-i-magen-energi-herfra-til-månen". Fredag før St Hans feiringen skulle foregå var hun som vanlig litt seint ute - en del tapte anrop på mobilen - skulle bare kjøpe noen småting på polet - og ja... det vanlige. Etter hvert kom hun seg retning hytta. På veien møter hun modern - hun også ja - fra Halden.

Mor hadde med seg Tante Randi og bestemor i bilen. Tante Randi (78) og bestemor (81) hadde fått lagt håret og så riktig så staselig ut der de satt. St Hans dronningen slo av en prat "fra vindu - til vindu" og avsluttet seansen med "Ja, men kos dere på fest da".. Og så rælla hun videre på sin vei - litt for seint ute.

Da hun kom opp til hytta var det på tide å ta fatt på de tapte anropene. Hun ringte venninna si - og kom innpå at hun hadde møtt mor, bestemor og tante Randi på veien - de så styla ut - skulle på fest vettu.

- Fest? Skulle ikke de på sjukehuset? sa venninna noe overraskende...

"Oj.. jo det skulle de jo"... Da kom StHans dronningen på at Tante Randi skulle jo på Ullevål og operere øynene - hun hadde noe tull på balansenerven. Eida...

Men heldigvis gikk det bra med tante Randi på sykehuset og lattern fyllte huset da moren til StHans dronningen kom tilbake fra sykehuset. Tante Randi på 78, som hadde litt tull med balansen, hadde jo blitt bedt om å ta med seg en pårørende. Tante Randi (78) hadde da valgt seg ut søsteren sin - Bestemor på 81 - med gåstol.

De fikk plass i åttende etasje på Ullevål, på et rom med kun en seng. Så tante Randi (78) lå i sengen og bestemor (81) satt på kanten med vesken i fanget. De var ganske skeptiske til dette opplegget.

- Jeg liker meg ikke i 8.etasje, sa tante Randi, tenk hvis det begynner å brenne.

Da svarte bestemor på sengekanten med veska i fanget:
- Jeg liker meg best i Halden jeg.