15. januar 2007

... hvorfor kan vi ikke fly ordentlig

Når jeg er ute og reiser blir jeg alltid litt ergelig på nordmenns uhøflige, urutinerte reisevaner. Denne helgen var inget unntak.

På vei oppover til trivelige trøndelag kom jeg seint inn på flyet, så min laptop og jakke kom sist inn i hattehylla. Jeg var oppe og hentet laptopen min når skiltet med fasten seatbelt ble slukket, og la den tilbake igjen når skiltet kom på igjen. Mine ting = fortsatt ytterst.

Når vi har landet oppstår selvfølgelig det kaoset som pleier å oppstå. Før vi har stanset ordentlig begynner "førstemann..." leken. Mannen som sitter innenfor meg tar meg på yttern og hiver seg opp mot hattehylla. Jeg prøver meg på et forsiktig "Unnskyld, jeg har tingene mine ytterst så kanskje jeg skulle ta ut..." Noe som selvfølgelig blir oversett. Han begynner istedenfor å grave lenger inn mot sine ting. Så der står jeg litt oppgitt og ser jakken min på gulvet og ting utover. Jeg beit et par velformulerte kommentarer i meg, og sendte han heller himle-blikket. Det kan forøvrig legges til at mannen vant "førstemann" leken.

På vei tilbake fra trivelige trøndelag var Norwegian litt forsinket. Det blåste godt på østlandet, så litt forsinkelser må man regne med. Jeg kom meg på flyet etter vi hadde greid å slippe alle barnefamiliene inn først (ingen smal sak). Opp med laptop i hattehylla og satt meg godt ned på nødutgangplass..

Så kommer person # 1 som irriterte meg. Damen hadde med seg en stor fin rød koffert av typen "litt for stor til å ha med seg på flyet". Flyvertinnen prøvde å hjelpe henne med å få den fine, røde, stooore kofferten opp i hattehylla, men det gikk ikke helt. "Jeg tror denne er litt for stor" prøvde flyvertinnen seg høflig på. "Jeg tror kanskje vi må sende den". Hvor på damen sier "Ja, nå skal jeg prøve å rekke et tog, og dere er så innmari forsinket." Og jeg sitter der og tenker... så siden et fly er forsinka i Vinter- Norge, så skal du få ha med deg den alt for store, fine, røde kofferten din inn på flyet? Og siden flyet er forsinka så får du lov til å være uhøflig mot flyvertinnen fordi du gjør noe du egentlig ikke har lov til?

Damen med den fine, røde, ssssssstore kofferten hadde satt seg da person # 2 kommer inn og setter seg på sete utenfor meg. Håndbaggasje er med, og jeg minner om at vi sitter ved nødutgang. Jeg tenkte hun legger den vel opp, eller får beskjed om å legge den opp. Men neida, hun gjemmer den under beina, og når den søte flyvertinne (som damen med den rød kofferten har vært uhøflig mot) spør om hun har noe håndbaggasje under, så sier hun jammen meg "nei". Tøft.. Ikke at jeg tror vi skal falle ned.. men jeg ser gjerne at jeg ikke snubler i veska til en lat dame hvis jeg må ut "nødutgangen" i flytevesten min...

Da vi var små drømte vi alltid om å bli flyvertinne eller frisør. Jeg er glad jeg ble datanerd, min Dell Latitude Plastic Fantastic er ikke uhøflig og følger de ordre jeg gir :-)