29. januar 2007

Kvinne - kjenn din plass

På fredag, pre-ivar tid, så pleier jeg å kose meg med A-magasinet. Som de "Nordstrandsbeboerne" vi er, så abonnerer jo vi på DN og Aftenposten. Denne fredagen var det en artig forside og artikkel i A-magasinet; "Kvinner er ikke morsomme". Det er vel sjelden en artikkel har slått meg like mye som denne. Gjenkjennelsesgraden var ganske stor kan man si.

"Menn vil ha kvinner som ler av vitsene deres, og ikke en dame som er morsom selv." Den berømte Sissel Gran sier; "Vi er lært opp til å le av menns vitser sånn at de ikke skal bli såret." Det vil si at kvinner ønsker seg en morsom mann, en mann ønsker seg en kvinne med sans for hans humor.

Videre sier Berit Boman; - Hun deler morofolket inn i tre grupper: De som ikke er blitt sett nok i oppveksten. De som trenger ekstremt mye oppmerksomhet. Og de som bare er litt rare i hodet og kanskje ikke har det samme sosiale filteret. Uansett bryter det fullstendig med typiske kvinnelige verdier som å være kontrollert, pen, ikke snakke for høyt og ikke ta for mye plass.

Og det var her jeg begynte å tenke; hvilken gruppe passer jeg inn i? For jeg er jo en av de med skrallende latter, som tar alt for mye plass i rommet. Ikke er jeg så forbaska pen heller.. Jeg kom vel til at jeg trenger en del oppmerksomhet og er kanskje litt pling-i-bollen.

Men hvorfor skal humor være mannens verktøy? Hvorfor skal ikke kvinner være morsomme? Jeg er enig med Cathrine Sandns som sier; – Den dagen norske kvinner er like morsomme som menn, da har vi et godt mål på likestilling.

– Jeg har ofte tenkt at mange damer hadde hatt det enklere med seg selv hvis de hadde ledd litt mer. Da jeg drev med idrett, husker jeg hvordan det var å møtes igjen etter sommerferien. Guttene dro hverandre i sideflesket og lo. Den dagen jenter ler av seg selv fordi de er blitt småfeite i løpet av ferien, da har vi kommet langt.

Det var dagens visdomsord.