10. januar 2007

Natur og Ungdom - style

Følgende bilde og kommentar står i Aftenposten:

"Tidligere miljøvern- minister Knut Arild Hareide (KrF) mener Natur og Ungdom må gjøre seg lekker for unge som ikke liker strikking eller myke tøfler."

Og det var da jeg begynte å lure på: Hvis man er miljøverner, må man kle seg i busserull, strikkejakka eller lignende. Er det noe miljømessig bak det å kle seg i strikkejakke.

"Alternativ ungdom" klager jo ofte på "streitingene" som bruker alt for mye penger på klær, og som på død og liv må følge moten. Men det er da en "mote" innenfor feks Natur og Ungdom også. Det er jo ikke så mange som skiller seg ut i klesveien der heller. Man er da ikke anderledes ved å kle seg likt som alle de andre som er anderledes. Litt mer individualisme hadde vært å foretrekke spør du meg.

Dette gjelder jo ikke bare Natur og Ungdom. Det gjelder nesten alle miljøer. Vi har faktisk alle noe å lære av Knut Arild fra Krf. Han sier:
- Det er viktig at dere spør dere selv hvordan dere kan oppfattes av andre som kanskje har lyst å engasjere seg for miljøet, men som føler at de ikke passer inn her.