4. januar 2007

Hvor usakelig har man lov til å være?

(på en håndballbane)

Som så mange andre "damer" på min alder, så har også jeg begitt meg ut i bedriftidrettens mangfold. "Damer" og menn i alle aldre bedriver idretter de en gang kanskje har mestret.

Jeg spiller håndball. Ikke fordi jeg har mestret det noen gang, men fordi jeg synes det er artig. De to siste dagene har jeg tenkt litt over; hvor usaklig har man lov til å være på håndballbanen?

På tirsdag spilte vi kamp mot noen "damer" som jeg vil tippe er født på 50-tallet, tidlig 60-tall. Og utenfor banen var det bare hygge, men med en gang man startet spillet så haglet det med kommentarer, både til medspiller, motspiller og dommer. Jeg ble litt matt der jeg sto ved siden av en dame som kunne ha vært mammaen min som sa; "aaauuu, hun dyttet meg". Og hun som skreik "ooohugghu" (litt vanskelig å gjengi lyden) før jeg hadde truffet henne med taklinga mi. Og det var da jeg tenkte, hva er det som gjør at vi blir så usakelige?

Men toppen av kransekaken tok NRKs eminente "dame"- keeper i går. NRK ledet hele kampen, og det var vel ingen som helst tvil om hvem som skulle dra i land seieren. Når det var tre minutter igjen av kampen bestemmer keepern seg for å protestere høylytt til dommern, og vise fingern! Vise fingern!!! Da kan man virkelig spørre seg; usakelig?

Ja, ja... skal ikke stå på underholdningsverdien i hvert fall. Hvis man har min merkelige form for humor.