13. mars 2007

Marianne, Morten og Marius...

I går kom Marianne Aulie med avsløringen om at hun hadde blitt utsatt for voldtektsforsøk for 14 år siden. Jeg kan ingenting om presseregler osv så jeg kan ikke kaste meg inn i debatten på om det er rett å navgi de innvolverte, men jeg synes det er merkelig hvordan historien hennes blir mottatt.

Marianne Aulie sier til VG;
- Jeg turte ikke å anmelde. Jeg var 21 år gammel og var i sjokk over at dette kunne skje; at jeg kunne bli dopet ned og forsøkt voldtatt. Dessuten var jeg livredd for å ikke bli trodd, noe jeg tror er et problem for mange jenter som har vært i samme situasjon, sier Aulie.

VGs debattside er ofte en "temperaturmåler" på hva Kari/Ola Nordmann mener, og det som skremmer meg er at det folk velger å fokusere på er om Marianne her lyver eller ikke. Om hun forteller sannheten. Også kommer folk med påstander som; hun var sikkert dritings, lettkledd osv... Og hun forteller sikkert ikke sannheten fordi han ene har snakket stygt om kjæresten til Marianne sin film.

Jeg kjenner at jeg blir så sint at jeg koker. En voldtekt/voldtektsforsøk er en frihetsberøvelse som gjør at mennesker går til grunne, som ødelegger fine menneskers liv. Disse jentene skal bli trodd!!! Hvordan i alle dager skal Kari Nordmenn klare å fortelle om din dypeste, mørkeste, tabubelagte hemmelighet.. hvis den blir avfeid med at hun forteller sikkert ikke sannheten fordi han ene har snakket stygt om kjæresten sin film. Det er noen som ikke har skjønt alvoret her.

Hvis noen blir slått ned på åpen gate så sier man aldri; nei, han hadde sikkert på seg en t-skjorte som provoserte. Eller han var sikker dritings, så han fortjente å bli slått ned.

Hvorfor i all verden skal man plutselig komme frem med den skeptiske tonen når overgrepet gjelder en jente/dame. Det er greit at man ikke skal dømme en person før man er funnet skyldig i en rettsal. Men når et menneske kommer og forteller at hun/han har blitt voldtatt, så må ikke den første reaksjonen være; hvilke motiver har du for å lyve om dette, og var du dritings og lettkledd?

Nei. Må ut å lufte meg.